آهن ماده‌ای معدنی است که برای تولید سلول‌های قرمز خون و برای فرآیندهای اکسیداسیون و احیا بسیار ضروری است.

کمبود آهن به عنوان شایع‌ترین کمبود ماده‌ی مغذی در جهان شناخته شده است و بر زندگی حدود 20 درصد از جمعیت جهان تأثیر می‌گذارد.

کمبود آهن ممکن است باعث خستگی غیرعادی، تنگی نفس، کاهش توانایی فیزیکی و مشکلات یادگیری در کودکان و بزرگسالان شود. همچنین احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

کم‌خونی يکی از مهم‌ترين بيماری‌های شايع در جهان است. به‌طوری که بين سال‌های 1993 تا 2005 حدود 2 ميليارد نفر (بيش از 30 درصد) در جهان مبتلا به کم‌خونی بوده‌اند. نکته‌ی مهم این آمار این است که بيش از نيمی از کم‌خونی‌ها در دنيا با علت فقر آهن شناسایی شده است. موثرترین روش فن‌آورانه برای مبارزه با کمبود آهن در کشورهای در حال توسعه عبارت است از: تجویز مکمل‌های غذایی هدفمند برای گروههای در معرض خطر بالا؛ به همراه یک برنامه غنی‌سازی مواد غذایی . همچنین استراتژی‌هایی برای به حداکثر رساندن دسترسی به آهن افزوده‌شده و آهن ذاتی مواد غذایی.

به‌طو کلی غنی‌سازی مواد غذايی يکی از مهم‎ترين راهبردهای ارتقای وضعيت تغذيه‌ای در جوامع بوده است. در این بین، برنامه‌های غنی‌سازی مواد غذایی با آهن، سال‌های متمادی در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. 

از همین روست که ما در «های! فود» هم‌پای تحقیقات روز دنیا پیش می رویم. اینجا، در “های! فود” با بهره‌گیری از روش‌های نوین، نان لواش را علاوه بر اسیدفولیک، با آهن غنی‌ می‌کنیم تا اینگونه به سهم خود گامی در راستای سلامت جامعه برداریم. گامی که از نخستین روز تولد “های! فود” رسالت ما بود. و هر روز بیش از دیروز، گام های عظیم و استواری در راستای آن بر می داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.